«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Καθηγητής Ιωαννίδης: Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα – Να ανοίξουν επιχειρήσεις ,σχολεία, νομοί

Καθηγητής Ιωαννίδης: Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα – Να ανοίξουν επιχειρήσεις ,σχολεία, νομοί

Ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, τόνισε πως το lockdown έχει αποτύχει πλήρως και μέσω αυτού, αυξάνονται τα κρούσματα, αφού το να δίνεις τον χώρο σου, στον ιό αντί να τον θέτεις σε μη ανεκτικές για αυτόν συνθήκες μόνο δυνατότερο μπορεί να τον κάνει.

​Επίσης, ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να απελευθερωθεί, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να επιτραπούν, τα σχολεία ή ακόμη και τα γυμναστήρια να ανοίξουν με μέτρα υγιεινής. Για το εμβόλιο τηε AstraZeneca δήλωσε πως οι ενδείξεις τον κάνουν πολύ επιφυλακτικό. Θεωρεί πως με ορθή χρήση μέτρων και στοχευμένα τεστ, η κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

«Θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν μου αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μου αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι το όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας ήταν εκ θεμελίων λανθασμένο. Ήταν ένα αφήγημα επιτυχίας, το οποίο στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το πρώτο επιδημικό κύμα σχεδόν απουσίαζε» είχε πει πριν από λίγους μήνες, χαρακτηρίζοντας το lockdown καταστρεπτική λύση για την οικονομία και την υγεία αλλά χρειάστηκε ένας χρόνος για να δικαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι την επόμενη εβδομάδα να υιοθετήσει μια σειρά μέτρων που έχει προτείνει τους τελευταίους μήνες ο καθηγητής του Στάνφορντ με τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο, σύνεση και ψυχραιμία. Με βάση τις διαρροές που έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, στόχος είναι η σταδιακή άρση του σκληρού lockdown, η διεξαγωγή 150.000 τεστ ημερησίως, το άνοιγμα αρκετών δραστηριοτήτων και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Η αιτιολογία γι’ αυτή την αμήχανη αλλαγή πλεύσης, που μόνο πανικό και αποδοχή αποτυχίας δείχνει, είναι η κόπωση της κοινωνίας.

Έναν ολόκληρο χρόνο έπειτα από σκληρά lockdowns και «λουκέτα» σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που ήδη είχαν σηκώσει το βάρος της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία πως ενδιαφέρονται για το καλό της, αλλά πλέον δεν γίνονται πιστευτοί.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 12:51
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ