Μεγάλη απεργία του Χόλιγουντ: Θέλουν να φτιάξουν ψηφιακούς κλώνους των ηθοποιών με Τεχνητή Νοημοσύνη και να τους διαχειρίζονται!

Μεγάλη απεργία του Χόλιγουντ: Θέλουν να φτιάξουν ψηφιακούς κλώνους των ηθοποιών με Τεχνητή Νοημοσύνη και να τους διαχειρίζονται!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Χόλιγουντ καθώς εδώ και αρκετό διάστημα απεργούν οι σεναριογράφοι, ενώ πλέον απεργία ξεκίνησαν και οι ηθοποιοί διεκδικώντας καλύτερους μισθούς αλλά και προστασία του επαγγέλματός τους από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ειδικότερα σε video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται εκπρόσωπος του συνδικάτου ηθοποιών SAG-AFTRA, που αναφέρεται ότι εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς και καλλιτέχνες στην Αμερική, να αναφέρει τα ακόλουθα πολύ ανησυχητικά:

“H επαναστατική πρόταση Τεχνητής Νοημοσύνης που μας έκαναν χθες ήταν οι δουλειές που έχουμε κάνει στο παρελθόν να σκαναριστούν και ότι η εταιρία τους θα αποκτούσε την ιδιοκτησία αυτών των εικόνων, των αντιγράφων σας, και θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί για πάντα, σε οποιαδήποτε δουλειά θέλουν χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεσή σας. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι μια επαναστατική πρόταση, θα σας έλεγα να το ξανασκεφτείτε”.

Ιστορική απεργία ξεκίνησε στο Χόλιγουντ όπου 160 χιλιάδες ηθοποιοί σταμάτησαν να εργάζονται σε ταινίες και σειρές, από κοινού με τους 11.500 σεναριογράφους – που απεργούν ήδη από τις 2 Μαΐου.

Διεκδικούν καλύτερο καταμερισμό κερδών, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και εγγυήσεις ότι δεν θα τους αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη.

Στην απεργία συμμετέχουν και μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου που ζητούν δίκαιες αμοιβές για τους λιγότερο γνωστούς συναδέλφους τους.

Οι ηθοποιοί Cillian Murphy, Matt Damon και Emily Blunt αποχώρησαν από την πρεμιέρα της ταινίας Oppenheimer του Christopher Nolan στο Λονδίνο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Μεταξύ των απεργών, ο Τζέισον Σουντέϊκις, ο πρωταγωνιστής του «Τεντ Λάσο», ο σταρ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Σον Άστιν, η ηθοποιός των “Titanic” και “Unforgiven”, Frances Fisher και η σταρ της σειράς «Η νταντά» Fran Drescher, η οποία είναι πρόεδρος του σωματείου SAG-AFTRA.

Αρκετοί ηθοποιοί μπήκαν στο Instagram για να εκφράσουν την υποστήριξή τους για την απεργία, όπως ο πρωταγωνιστής του Better Call Saul, o Bob Odenkirk, η Cynthia Nixon του Sex and the City και η Jamie Lee Curtis.

O Τζορτζ Κλούνει είναι από του γνωστότερους απεργούς. Σε ανάρτησή του μιλάει για σημείο καμπής στην κινηματογραφική βιομηχανία.

 

αναδημοσίευση από https://www.pronews.gr/politismos/kinimatografos/megali-apergia-tou-xoligount-theloun-na-ftiaksoun-psifiakous-klonous-ton-ithopoion-me-texniti-noimosyni-kai-na-tous-diaxeirizontai/

επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ