9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΔΕΛΦΟΥΣ ,ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ

9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΔΕΛΦΟΥΣ ,ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ

9 -10 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΔΕΛΦΟΥΣ ,ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ.

Σάββατο 9 Μαρτίου

Αναχώρηση το πρωί από κεντρικό σημείο της Αθήνας. Επιβίβαση στο πούλμαν μας και κατεύθυνση προς την αρχαία Χαιρώνεια. Εκεί θα θαυμάσουμε από κοντά τον φημισμένο Λέοντα της Χαιρώνειας, δίδυμο αδελφό του λέοντος της Αμφίπολης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της Χαιρώνειας όπου εκτίθενται πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε μέσα από μια μαγευτική διαδρομή διασχίζοντας το βουνό του Παρνασσού στο περίφημο Κωρύκειο άντρο σε υψόμετρο 1360 μέτρων, λατρευτικό σπήλαιο με κατοίκηση από την νεολιθική περίοδο.

Το Κωρύκειο άντρο ήταν αφιερωμένο στον Πάνα και της Κωρύκειες Νύμφες .Εδώ θα πραγματοποιηθεί δρώμενο σε σχέση με την λατρεία του Πανός και των Νυμφών και εν συνεχεία μυητική προσέγγιση πάνω στην συσχέτιση του σπηλαίου του Πλάτωνος και την βιωματική κατανόηση του βαθύτερου νοήματος του. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς του Δελφούς όπου και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο και αμέσως μετά συμπόσιο με ομιλητές τους Ίωνα Πανίδη και Ευάγγελο Μπεξή. Το θέμα θα είναι έκπληξη με κυρίαρχο σημείο του την βιωματική προσέγγιση με τους συμμετέχοντες. Διανυκτέρευση και ξεκούραση.

Κυριακή 10 Μαρτίου

Πρωινό και συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες για όσα βιώσαμε την προηγούμενη μέρα. Στην συνέχεια θα προσεγγίσουμε την Κασταλία κρήνη και τον αρχέγονο τόπο λατρείας της θεάς Γαίας. Εδώ θα εξηγήσουμε και θα αναλύσουμε όλη την λειτουργία του αρχέγονου μαντείου και την μεγάλη σημασία του ύδατος της Κασταλίας. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών με ειδικό ξεναγό που θα ζωντανέψει στα μάτια μας τα μνημεία του μοναδικού αυτού ιερού χώρου. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών όπου πάλι με την συνοδεία του ξεναγού μας θα ερμηνεύσουμε,

θα αναλύσουμε αλλά και θα δούμε από κοντά τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται σε αυτό το μουσείο. Τέλος θα επισκεφθούμε την περίφημη θόλο των Δελφών όπου θα ακολουθήσει και ένα μοναδικό βιωματικό δρώμενο και μια αξέχαστη εμπειρία. Στην συνέχεια φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής 120€
Η τιμή περιλαμβάνει: Όλες τις μετακινήσεις δύο ημερών με πολυτελές πούλμαν.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο των Δελφών.
Πρωινό
Δείπνο
Αναλύσεις και βιωματικά σεμινάρια από τους Ευάγγελο Μπεξή και Ίωνα Πανίδη.
Ειδικό ξεναγό για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-3840676

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 12:04
επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ