Πότε θα μπουν στο ψηφιακό wallet η άδεια κυκλοφορίας και το διαβατήριο

Πότε θα μπουν στο ψηφιακό wallet η άδεια κυκλοφορίας και το διαβατήριο

Σε έξι μήνες αναμένεται να ενταχθούν στο ψηφιακό wallet η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FΜ o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο,

Ειδικότερα, τόνισε ότι προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Παράλληλα, σημείωσε ότι το καινούργιο wallet «δημιουργείται και θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Προσεχώς και οι ηλεκτρονικές κλήσεις
Στο μεταξύ, ο υπουργός επεσήμανε ότι έρχονται και οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. «Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά».

αναδημοσίευση απόhttps://www.dnews.gr/eidhseis/koinonia/447776/pote-tha-boun-sto-psifiako-wallet-i-adeia-kykloforias-kai-to-diavatirio

επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ