Ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο, αειφόρο κέντρο πολιτιστικού τουρισμού

Ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο, αειφόρο κέντρο πολιτιστικού τουρισμού

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στο συμπόσιο «Ελλάδα: Η χώρα του ευ ζην – Η αειφόρα οικονομία της Φιλοξενίας σε σύνδεση με την ελληνική διατροφή και τον πολιτισμό», το οποίο διοργάνωσε ο ΕΟΤ στις 12 Απριλίου 2022.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς και η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και η προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, αποτελούν σημαντικό πυλώνα στοχευμένης δράσης για τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Το ίδιο ισχύει και για τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας που λειτουργούν στις Διπλωματικές Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό και έχουν εντάξει τη γαστρονομική διπλωματία σε ένα συνεκτικό σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας κατά τις επαφές που αναπτύσσουν με ξένους δημοσιογράφους, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και εξειδικευμένα έντυπα του τουριστικού και γαστρονομικού κλάδου.

Η γαστρονομία αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε διάστασης του nation branding, τα οποία αθροιστικά καταλήγουν σε μια συνεκτική αφήγηση για τη χώρα, η οποία έχει θετική επίδραση στην εικόνα της και ταυτόχρονα ευνοεί ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Η ελληνική γαστρονομία, εκτός από την προβολή της ίδιας της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της, αποτελεί για τη Γενική Γραμματεία ένα από τα σημαντικότερα οχήματα για την προώθηση της συνολικής εικόνας της χώρας, του nation branding, σε όλα τα επίπεδα. Μέσω του δικτύου Γραφείων και Αρχών μας στο εξωτερικό, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον απαιτούμενο συντονιστικό ρόλο μεταξύ συναρμοδίων φορέων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και δημοσιότητα των δράσεων της χώρας μας στον τομέα της γαστρονομίας. Στρατηγικός στόχος μας είναι η προώθηση μιας ισχυρής θετικής εικόνας της χώρας στη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου για τη διοργάνωση του συμποσίου, καθώς όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές και τόνισε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να συντελέσουν περαιτέρω στην αναβάθμισή της χώρας μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Στο συμπόσιο συμμετείχε με εισήγηση η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ