«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Επιδεινώνεται η Ιταλο-τουρκική ένταση και η αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο - Στο πλευρό του Ντράγκι ο Σαλβίνι: "Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας"

Επιδεινώνεται η Ιταλο-τουρκική ένταση και η αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο - Στο πλευρό του Ντράγκι ο Σαλβίνι: "Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας"

Η Άγκυρα έχει περιέλθει σε κατάσταση νευρικού κλονισμού μετά την πρωτοφανή και μελετημένη -όλα αυτό δείχνουν- επίθεση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι εναντίον του Ερντογάν.

Μια επίθεση η οποία πρόκειται να σηματοδοτήσει εξελίξεις, εντός ΕΕ και εκτός, με περιοχή δράσης την Αν. Μεσόγειο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η επίθεση Ντράγκι έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση με Μητσοτάκη στην Λιβύη.

“Σε αυτές τις ώρες πρόκειται να ακούσω τον πρόεδρο Ντράγκι και θα συντονίσω τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Υπάρχει θέμα ακόμη και εκτός πρωτοκόλλου (σσ αναφέρεται στο Sofagate)” ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio .

“Aλληλεγγύη και εκτίμηση για τον πρόεδρο Ντράγκι. Ο εκφοβισμός και οι προκλήσεις του Τούρκου Δικτάτορα είναι απαράδεκτες” σχολίασε και ο Ματέο Σαλβίνι.

“Σίγουρα ο Ερντογάν μας έχει δείξει ότι αυτά τα σημάδια αλαζονείας πρέπει να απαντηθούν με ισχυρό και ίσο τρόπο. Ο Ντράγκι έχει επίσης δίκαιο όταν λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία ξεκινώντας από το ζήτημα της μετανάστευσης” ανέφερε με τη σειρά του ο Antonio Tajani.

Ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα Γκαγιάνι κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ έπειτα από τη δήλωση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι που αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δικτάτορα με αφορμή το «sofagate», ενώ στις δηλώσεις Ντράγκι αντέδρασαν έντονα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ στον λογαριασμό του επίσης στο τουίτερ αναφέρει ότι “καταδικάζουμε έντονα τις ανάρμοστες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον αξιότιμο Πρόεδρό μας. Με λύπη καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες των τουρκο-ιταλικών σχέσεων”.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ