«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Προμήθειες εμβολίων και φαρμάκων από την ΕΕ για την "Ευλογιά των πιθήκων" - Απίθανο το σενάριο πανδημίας δηλώνει ο Π.Ο.Υ.

Προμήθειες εμβολίων και φαρμάκων από την ΕΕ για την "Ευλογιά των πιθήκων" - Απίθανο το σενάριο πανδημίας δηλώνει ο Π.Ο.Υ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για κοινές προμήθειες ενός εμβολίου και ενός αντιικού φαρμάκου για την ευλογιά των πιθήκων, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της Σουηδίας αρμόδιος για τους εμβολιασμούς.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η εφημερίδα γράφει ότι η ΕΕ θα προμηθευτεί το εμβόλιο Imvanex της Bavarian Nordic, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για τη συγγενική ασθένεια της ευλογιάς, καθώς και το αντιικό φάρμακο τεκοβιριμάτη της αμερικανικής Siga Technologies.

Η ΕΕ δεν έχει ακόμα υπογράψει συμβόλαια με τις δύο εταιρείες, είπε ο Μπέργκστρομ.

Η Ελλάδα ήδη διαθέτει απόθεμα του εμβολίου της ευλογιάς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμβόλιο για την ευλογιά είναι 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία οφείλεται σε συγγενικό ιό.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ήπια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται με πυρετό και χαρακτηριστικό εξάνθημα με εξογκώματα. Μεταδίδεται με τη στενή σωματική επαφή και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι απίθανο να προκαλέσει νέα πανδημία.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ