«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Έτοιμάζουν παν-εμβόλιο που θα «πιάνει» κοροναϊούς και μεταλλάξεις

Έτοιμάζουν παν-εμβόλιο που θα «πιάνει» κοροναϊούς και μεταλλάξεις

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Gillings της Βόρειας Καρολίνας αναπτύσσουν ένα γενικό εμβόλιο που θα προστατεύει έναντι του COVID-19 αλλά και άλλων κοροναϊών και θα "ενεργοποιούν" το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει μια επικίνδυνη παραλλαγή. Ήδη σχετικό εμβόλιο εφαρμόστηκε σε ποντίκια.

Η προσέγγιση της ομάδας ξεκίνησε με το mRNA, το οποίο είναι παρόμοιο με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αλλά αντί να συμπεριλάβουν τον κώδικα mRNA για έναν μόνο ιό, ενώνουν το mRNA από πολλούς κοροναϊούς(!).

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science από τους επικεφαλής συγγραφείς David Martinez, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο UNC Gillings School of Global Public Health, την Hanna H. Gray ειδικευόμενη στο Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes και τον Ralph Baric, καθηγητή ανοσολογίας και μικροβιολογίας και επιδημιολόγο στο UNC Gillings, το όνομα του οπόιου είναι συνδεδεμένο με τα mails που διέρρευσαν σχετικά με τις πληροφορίες για την δημιουργία του ιού στο εργαστήριο της Ουχάν.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ