«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Εμβόλιο AstraZeneca : Ανησυχία απο τα συμπεράσματα - Τι αναφέρουν ΠΟΥ και ΕΜΑ για τις θρομβώσεις

Εμβόλιο AstraZeneca : Ανησυχία απο τα συμπεράσματα - Τι αναφέρουν ΠΟΥ και ΕΜΑ για τις θρομβώσεις

Ο ΕΜΑ εκτιμά ότι υφίσταται «πιθανή σχέση με πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια», δηλώνει ο οργανισμός που εδρεύει στο Άμστερνταμ σε ανακοίνωση.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τη χορήγηση του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής φαρμακοβιομηχανίας λόγω αναφορών για θρόμβους αίματος μεταξύ των ανθρωπων που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα αυτό. Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι το εμβόλιο δεν συνδέεται με έναν υψηλότερο κίνδυνο θρόμβων αίματος, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να «αποκλείσει οριστικά» μια σχέση με σπάνιες διαταραχές θρόμβωσης.

Από την πλευρά της η συμβουλευτική επιτροπή ασφάλειας των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε χθες ότι αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά του κοροναϊού της AstraZeneca και σπανίων περιστατικών θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια «θεωρείται ευλογοφανής, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Μια εξήγηση που αναφέρει η γερμανική επιτροπή εμβολιασμών είναι ότι το εμβόλιο της AstraZeneca συσχετίζεται με την παραγωγή ενός ασυνήθιστου αντισώματος που ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια και προκαλεί σπάνιες θρομβώσεις. Άλλοι ερευνητές ερευνούν μια πιθανή σχέση με τα αντισυλληπτικά φάρμακα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Απριλίου 2021 11:36
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ