«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Βραβεύτηκαν 8 διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού

Βραβεύτηκαν 8 διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού

Σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού απονεμήθηκαν φέτος τα Βραβεία Αργώ 2021, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ απονέμονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελούν πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ (http://vraveiaargo.gr) απονέμονται κάθε χρόνο σε διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού και καλύπτουν τους κλάδους Επιστημών, Πολιτισμού και Τεχνών, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Προσφοράς στα Κοινά, Αθλητισμού και Γαστρονομίας.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2021 απονεμήθηκαν στους εξής:
• Βραβείο Επιστημών: Κύπρος Νικολαΐδης, Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ).

• Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Jeffrey Eugenides, Συγγραφέας (Η.Π.Α.).

• Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Γιώργος Γιανκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας, Regeneron Laboratories (Η.Π.Α.).

• Βραβείο Καινοτομίας: Αναστασία Αϊλαμάκη, Καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών (ΕΛΒΕΤΙΑ).

• Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Αρχιμανδρίτης Δρ. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γουινέας (ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ/ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ).

• Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΒΕΛΓΙΟ).

• Βραβείο Αθλητισμού: Λευτέρης Πετρούνιας, Δις Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής (Ρίο ντε Τζανέιρο – Τόκιο)

• Βραβείο Γαστρονομίας: Κώστας Σπηλιάδης, Ιδρυτής εστιατορίων MILOS (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (www.argo-network.eu) είναι το Δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα με επίκεντρο τις Βρυξέλλες. Στόχος της Διεθνούς αυτής Ένωσης είναι η δικτύωση μεταξύ των μελών και οι συνεργασίες, καθώς και ο κοινός προβληματισμός για τα τρέχοντα εθνικά θέματα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ