«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Οι Άγγλοι ζητούν απο τους Ελληνοκύπριους να δηλώσουν στην απογραφή “Cypriot” και όχι Έλληνες

Οι Άγγλοι ζητούν απο τους Ελληνοκύπριους να δηλώσουν στην απογραφή “Cypriot” και όχι Έλληνες

Στις 21 Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσει απογραφή του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απογραφή αυτή, δεν έχει τίποτα να κάνει με το εθνικό Κυπριακό πρόβλημα ή με οποιαδήποτε άλλα θέματα ή προβλήματα. Είναι αποκλειστικά για σκοπούς στατιστικής της βρετανικής κυβέρνησης. Γι΄αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να τύχει εκμετάλλευσης για πολιτικούς ή άλλους λόγους.

Δυστυχώς η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Βρετανίας επέλεξε να εκδώσει μια ανακοίνωση (που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της) η οποία είναι άκρως λανθασμένη, άδικη, εμπλέκει την απογραφή με το πολιτικό θέμα της Κύπρου, και υπεράνω όλων παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ανακοίνωση, έχει κακώς περιπλέξει την απογραφή με το πολιτικό θέμα στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν καλεί την ομογένεια με το εξής λεκτικό:«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να κάνουμε σίγουρο ότι η Κυπριακή διασπορά λαμβάνεται υπόψη, ούτως ώστε Κυβερνήσεις και Δημαρχεία μας λαμβάνουν υπόψη στις αποφάσεις τους. Επομένως καλούμε τους Κύπριους στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν σίγουρο ότι γράφουν ότι είναι «Κύπριοι» στην ερώτηση για εθνικότητα/καταγωγή. Αυτό μπορεί να γίνει επιλέγοντας «άλλες εθνικές ομάδες ή καταγωγή» και μετά δακτυλογραφήστε «Κύπριος» στο χώρο που παραχωρείται. Παρακαλούμε όπως το διαδώσετε και ενθαρρύνεται την οικογένεια και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο!»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ομοσπονδία έχει παρασπονδήσει σοβαρά και με την ανακοίνωσή και προτροπή της προς την Ομογένεια έχει αγνοήσει και περιφρονήσει την ελευθερία του ατόμου.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ