Συνελήφθη τουρίστας που έκλεψε μάρμαρα από την Ακρόπολη - «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται»

Συνελήφθη τουρίστας που έκλεψε μάρμαρα από την Ακρόπολη - «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται»

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τουρίστα στην Ακρόπολη καθώς έκλεψε κομμάτια μαρμάρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, στην κατοχή του άνδρα από τη Ρουμανία εντοπίστηκαν δύο κομμάτια μάρμαρο από την Ακρόπολη.

Ειδικότερα, ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου παρατήρησε πως ακουμπούσε το χέρι του στο μνημείο στα Προπύλαια και τον προσέγγισε. Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά, τον προσέγγισε και μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μαρμάρινα κομμάτια από τον αρχαιολογικό χώρο. Αμέσως τον οδήγησε στην είσοδο του χώρου, όπου παρελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.

«Είχαν αποκολληθεί, δεν έκανα ζημιά» είπε στους αστυνομικούς

Ο άνδρας, ο οποίος τελικά συνελήφθη για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου «περί προστασίας και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε ότι η πράξη του ήταν παράνομη και πως δεν είχε προκαλέσει καμία ζημιά στο μνημείο, αφού τα μάρμαρα είχαν αποκολληθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή αλλά και διώκεται για τον νόμο περί προστασίας και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μάρμαρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για αρχαιολογική εκτίμηση. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

αναδημοσίευση απόhttp://anaskafi.blogspot.com/2023/09/blog-post_76.html

επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ