«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε εταιρεία για κάμερες σε χώρους εργασίας

Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε εταιρεία για κάμερες σε χώρους εργασίας

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) σε εταιρεία η οποία είχε εγκαταστήσει παράνομα κάμερες στα γραφεία των εργαζομένων της.

Η υπόθεση απασχόλησε την ΑΠΔΠΧ μετά από καταγγελίες ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων, τους οποίους παρακολουθούσαν σε μόνιμη βάση.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως κατά την παρακολούθηση, διαπίστωσαν ότι ασχολούνται με τα κινητά τους τηλέφωνα και για το λόγο αυτό ζητήθηκε να παραδώσουν τις συσκευές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Στις έγγραφες εξηγήσεις προς την ΑΠΔΠΧ, η εταιρεία αρνήθηκε ότι βιντεοσκοπούσε τους υπαλλήλους της ή ότι χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα των καμερών για την αξιολόγηση της αποδοτικότητάς τους.

Εκτός από το πρόστιμο, διατάχθηκε η απεγκατάσταση των καμερών και τη διαγραφή τυχόν υλικού που είχε συλλεχθεί.

Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η ύπαρξη και μόνο καμερών σε χώρους για τους οποίους έχει ήδη κριθεί με την υπ’ αριθμ. 1/2011 Οδηγία της Αρχής ότι απαγορεύεται εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, όπως χώρους γραφείων και εστίασης, προσβάλλει τα δικαιώματα των εργαζομένων και παραβιάζει τις διατάξεις του ΓΚΠΔ.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ