«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Το πρόγραμμα της παρέλασης και οι εορτασμοί το διήμερο της εθνικής επετείου

Το πρόγραμμα της παρέλασης και οι εορτασμοί το διήμερο της εθνικής επετείου

Στις 24 Μαρτίου θα καταφτάσουν στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρίγκιπας Καρόλος και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεχωριστές συναντήσεις μαζί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχτεί στην νέα Εθνική Πινακοθήκη τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ελλάδα, ενώ θα δοθεί έμφαση σε ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής σχετικά με τον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως, το πρωί της 25ης Μαρτίου θα ακολουθήσει τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών με την παρουσία λίγων μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Μετά, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Έπειτα, θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ