Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Μετά την Κίναρο και τον Γλάρο, έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ στη συνέχεια πέταξε:

-Στις 11:07 το πρωί πάνω το Φαρμακονήσι στα 29.000 πόδια,

-Τρία λεπτά αργότερα πάνω από τους Λειψούς στα 28.000 πόδια και τους Αρκιούς στα 29.000 πόδια,

-Στις 11:18 π.μ. πάνω από το Αγαθονήσι στα 29.000 πόδια και

-Πέντε λεπτά αργότερα πάλι πάνω από το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια.

Με αφορμή την υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια, πηγές του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας παρατηρούσαν ότι το ύψος πτήσης των τουρκικών αεροσκαφών ελλοχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των ορίων ύψους πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών στην περιοχή και επηρεάζει πληθώρα αεροδιαδρόμων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του FIR Αθηνών.

Νωρίτερα, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 25.000 πόδια, στις 09:43 το πρωί. Τρία λεπτά αργότερα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάλι πάνω από την Κίναρο αλλά και τον Γλάρο (ανατολικά της Κινάρου) στα 19.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 02:56 το πρωί τουρκικό UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 18.000 πόδια.

Οπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ