«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

ΙΧΩΡ ΤΕΥΧΟΣ 170

ΙΧΩΡ ΤΕΥΧΟΣ 170

Διαβάστε στο τεύχος 170 του ΙΧΩΡ που μόλις κυκλοφόρησε:

ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ 2020 - Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ: Στο άρθρο αυτό, η Θέκλα Μεταξά, παραδίδει στοιχεία για το τι σηματοδοτεί η συνάντηση των δυο πλανητών που συνέπεσε με το χειμερινό ηλιοστάσιο.Όλος ο ρόλος του αστερισμου του Υδροχόου οπου έλαβε χώρα το φαινόμενο.

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ "ΙΣΤΟΡΙΑ": Συνεχίζοντας απο το προηγούμενο τεύχος του ΙΧΩΡ, η Ντορέτα Πέππα ανοίγει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο έρευνας για την Μαντική Τέχνη αναφερόμενη αυτήν την φορά στις Υπερβόρειες Παρθένες.Οι σχέσεις των Υπερβόρειων Ιερειών του Απόλλωνος με την Δήλο και οι περιβόητοι για τους χρησμούς τους Μάντεις των Κυκλάδων!

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ "ΕΝΟΘΕΙΣΜΟΥ" ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ Ο ΚΟΛΟΦΩΝΙΟΣ: Πτυχές της ζωής του Ξενοφάνους και της σύλληψης της έννοιας του Θείου μέσα απο την ελληνική γραμματεία σε ενα άρθρο του Δημήτρη Φιλλίπου.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Ο ΔΡΑΚΟΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΝΩΣΗΣ: Ένα εφ' όλης της ύλης άρθρο για τον αποσυμβολισμό του δράκου και του όφεως απο τις αγαλματοποιήσεις των θεών, έως τους αστερισμούς και η σημασία τους στην ελληνική παράδοση.

Η ΛΙΜΝΗ ΚΩΠΑΪΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΙΝΥΩΝ: Όλα τα στοιχεία για το λεκανοπέδιο της Κωπαΐδας, τις καταβόθρες, τα αποστραγγιστικά έργα, οι θρύλοι και τα τεχνικά θαύματα των Μινύων.

ΕΛΛΗΝΟΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ: Ο Δρ. Κωσταντίνος Χατζηγιαννάκης μαζί με τον Δημήτρη Μητρατζά μας ταξιδεύουν μέσω της αναλύσεως των διαλέκτων στα βάθη της προΐστορικής Ιταλίας ως σύνολο απο την Πελασγική περίοδο μέχρι τις αναφορές του Πλουτάρχου και του Στράβωνος.

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΜΟΝΟ 6Ε ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Η ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ 210-3840676.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:31
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ