«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Με διαδικτυακή συναυλία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ο «Ύμνος εις την Eλευθερίαν» στις 25 Μαρτίου

Με διαδικτυακή συναυλία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ο «Ύμνος εις την Eλευθερίαν» στις 25 Μαρτίου

Μέσα από μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, όλοι μαζί, την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., αυτό το σπουδαίο γεγονός της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά απο το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ και τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια συμμετοχής στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου όλων των Ελλήνων της Διασποράς παρά την πανδημία, θα προωθήσει το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός στις Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού και στις ομογενειακές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης.

Η μελοποίηση του Ύμνου από τον Νικόλαο Μάντζαρο που θα ερμηνεύσει το ΜΕΙΖΟΝ Ensemble, μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δρ Μουσικολογίας Κώστα Ζερβόπουλο.

Πίνακες ελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι ύμνησαν με τον χρωστήρα τους τον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία, εμπλουτίζουν το βίντεο της μετάδοσης με εικόνα.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ