«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Ημέρα ανακοινώσεων – Τι θα γίνει με τα μέτρα μετακίνησης και το άνοιγμα της αγοράς

Ημέρα ανακοινώσεων – Τι θα γίνει με τα μέτρα μετακίνησης και το άνοιγμα της αγοράς

Τις τελικές τους εισηγήσεις, χαλάρωμα των μέτρων του lockdown θα κάνουν σήμερα οι επιτροπές, με ανακοινώσεις για τα όσα τελικά θα αποφασιστούν. Τα δεδομένα δείχνουν η κυβέρνηση προχωρά σε σχεδιασμό με ορισμένες προσαρμογές των μέτρων. Ηδη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τις προσαρμογές στα μέτρα σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος για «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε εγκλεισμό για μεγάλο διάστημα.

Μετά τα πρώτα βήματα, αναμένονται και τα επόμενα βήμα από πλευράς κυβέρνησης, για ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Οι αριθμοί των κρουσμάτων τρομάζουν, ωστόσο, η κόπωση του κόσμου και η «μαύρη» εικόνα στην αγορά δεν αφήνουν περιθώρια άλλων επιλογών.

Όλα αυτά αποτυπώνουν απόλυτα την έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής αντιμετώπισης του ιού.Γιατί εκεί που τον Μάρτιο του 2020, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επέβαλαν αυστηρό lockdown για μόλις 50 κρούσματα, έναν χρόνο μετά ανοίγουν σταδιακά τις δραστηριότητες.

Οι τρεις ημερομηνίες-ορόσημα είναι η 22 Μαρτίου για άνοιγμα κομμωτηρίων/κέντρων αισθητικής, η 29 Μαρτίου για το άνοιγμα λιανεμπορίου και η 19 Απριλίου για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Άλλες εισηγήσεις θα είναι η απαγόρευση απο τις 21.00 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα όπως τις καθημερινές αντί για 19.00, κατάργηση περιορισμού μετακίνησης σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι, επιστροφή δυνατότητας μετακίνησης με τον αριθμό 6 και με τη χρήση αυτοκινήτου εκτός των ορίων του Δήμου και άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων.

Το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται πως θα πάει πίσω. Οι σκέψεις είναι να ανοίξει η Γ΄Λυκείου στα μέσα Απριλίου, και στην πορεία οι υπόλοιπες βαθμίδες.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ