«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia»: Καίγεται από άκρη σε άκρη- Στο λιμάνι της Κέρκυρας οι διασωθέντες, επιχείρηση διάσωσης εγλωβισμένων

Φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia»: Καίγεται από άκρη σε άκρη- Στο λιμάνι της Κέρκυρας οι διασωθέντες, επιχείρηση διάσωσης εγλωβισμένων

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε ένα από τα πλοία που μεταφέρουν τους διασωθέντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 239 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά από αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν ασφαλείς σε λέμβους. Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς ενώ κάτω από το κατάστρωμα που ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν περίπου 160 φορτηγά. Εν τω μεταξύ, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας η επίσημη καταγραφή επιβατών και πληρώματος θα γίνει στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος όπου τον παρέλαβε ένα ασθενοφόρο που είχε καταφθάσει λίγο νωρίτερα.

Γίνεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Αρχές προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν προκειμένου να βρουν ασφαλή διέξοδο και να μπορέσουν να τους διασώσουν. Είναι άγνωστο ακόμα αν πρόκειται για μέλη του πληρώματος ή επιβάτες. Όπως ανακοινώθηκε στο καράβι επέβαιναν 22 Έλληνες εκ των οποίων οι 15 είναι επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος.

ertnews.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 13:00
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ