«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Τέλος ξανά οι όρθιοι σε εστίαση, τι αλλάζει πάλι σήμερα - Θα βάζουν πρόστιμα ακόμα και απο φωτογραφίες στα social media

Τέλος ξανά οι όρθιοι σε εστίαση, τι αλλάζει πάλι σήμερα - Θα βάζουν πρόστιμα ακόμα και απο φωτογραφίες στα social media

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων, και πριν αρχίσει στις 15 Ιουλίου η εφαρμογή του διαχωρισμού σε «αμιγή» και «μεικτά» καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες και η χρήση της μάσκας είναι στο τραπέζι για να επανέλθει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα υπάρχει άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα, θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, από την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα.

Όσον αφορά το πρόστιμο, για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων - βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση. Ακόμα και τα από τα social media.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 13:00
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ