Έβρος: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό στα σύνορα

Έβρος: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό στα σύνορα

Στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό στο θέμα της αστυνόμευσης και θωράκισης των συνόρων σε Εβρο και Ανατολικό Αιγαίο, μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο μαζικών μεταναστευτικών ροών αρχικά προς την Τουρκία και στη συνέχεια την Ελλάδα.

Στελέχη και των δύο Σωμάτων αναφέρουν ότι έχουν ήδη καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία δεν θα ενεργοποιήσουν παρά μόνο εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Τα σχέδια προβλέπουν δράσεις και ενέργειες παρόμοιες με εκείνες που έγιναν τον Μάρτιο του 2020, όταν πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν μαζικά να μπουν στη χώρα υπό την ανοχή ή και τη συνδρομή των Αρχών της Τουρκίας.

Οι επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουν σε αύξηση των περιπολιών και κατοπτεύσεων στα σύνορα, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα προβαίνουν σε ελέγχους των επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν στις αποθήκες τους, είτε πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη είτε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αυτό πάντως που αναμένεται να επιταχυνθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η πρόσληψη επιπλέον 1.200 συνοριακών φρουρών με ετήσια σύμβαση, οι περισσότεροι από τους οποίους (πάνω από 800) θα διατεθούν στη Θράκη.

Μετακίνηση προσωπικού και μέσων στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπει και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταστρώσει το Λιμενικό. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν κατά μήκος της οριογραμμής με την Τουρκία θα μετακινηθούν σκάφη αλλά και άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, με εντολή να σφραγίσουν τα σύνορα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 24 Αυγούστου 2021 13:21
επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ