«ΔΙΟΠΑΝΕΙΑ 2024» 21-22 ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

diopa 970x250

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία - νέος σεισμός 5,9 ρίχτερ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλία - νέος σεισμός 5,9 ρίχτερ

Πιο αναλυτικά, το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 20:38, ήταν 16 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος στα 11,3 χλμ. Πρόκειται για την ίδια περιοχή, στην οποία καταγράφηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ την Τετάρτη (03/03).

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι ειδικοί που μετέβησαν για αυτοψία στη Θεσσαλία, χωρίς να αποκλείουν ενεργοποίηση νέου ρήγματος. Στοιχεία από δορυφόρους αναμένουν οι ειδικοί για να δώσουν απαντήσεις την ερχόμενη Τρίτη, ενώ στο μεταξύ εγκαθίστανται και σεισμογράφοι στην περιοχή.Νέες καταστροφές σε ακόμη περισσότερα χωριά προκάλεσαν τα χθεσινοβραδυνά Ρίχτερ, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Τυρνάβου και Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκαν δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή, 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 10χλμ ΝΑ της Καλαμπάκας και 4,3 Ρίχτερ 26 χλμ. βόρεια της Ελασσόνας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας επανέλαβε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρο φαινόμενο, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νέος σεισμός δεν είχε χαρτογραφηθεί γιατί το ρήγμα είχε καλυφθεί από ποταμό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 18:27
επιστροφή στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ

ESTIA TV

Links

ΚΑΝΑΛΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ