Κυριακή 7 Απριλίου, Μονοήμερη εκδρομή στο Μαντείο του Μελάμποδος, φρούριο Ελευθερών, και Πλαταιές.

Κυριακή 7 Απριλίου, Μονοήμερη εκδρομή στο Μαντείο του Μελάμποδος, φρούριο Ελευθερών, και Πλαταιές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΜΠΟΔΟΣ.

Αναχώρηση το πρωί και κατεύθυνση πρός τις Πλαταιές και τον ιστορικό τόπο τελέσεως της μεγάλης μάχης το 479 π.Χ. Εδώ θα δούμε και θα αναλύσουμε από κοντά όλη την πορεία της μάχης στο φυσικό πεδίο όπου αυτή εξελίχθηκε και τις πολύ σημαντικές λεπτομέρειες που έκριναν την έκβαση της υπέρ των Ελλήνων.

metalampodo3

Στην συνέχεια συνεχίζουμε πρός τις Ελευθερές της Βοιωτίας όπου και θα θαυμάσουμε από κοντά ένα από τα καλύτερα διασωζόμενα φρούρια της αρχαίας Ελλάδας το φρούριο των Ελευθερών.
Εδώ θα αναλύσουμε διεξοδικά και ολόκληρο το υπόβαθρο της λατρείας του Διονύσου Ελευθερέως,που μετά τον διαμελισμό του Διονύσου Ζαγρέως , η θεά Αθηνά παίρνοντας την καρδιά του , με την συνδρομή του θεού Διός δημιουργεί τον νέο Διόνυσο,στην ουράνια πλέον υππσταση του τον Διόνυσο Ελευθερέα που βοηθάει τις ψυχές των ανθρώπων να απαλλαγούν από την τιτανική τους φύση και να ανέλθουν στις ανώτερες ουράνιες σφαίρες και κατάσταση.

metalampodo3

Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο περίφημο μαντείο του Μελάμποδος στα αρχαία Αιγόσθενα, όπου και εδώ διασώζονται τα αρχαία τείχη της πόλεως με τους επιβλητικούς πύργους τους .Εδώ ,στον χώρο του αρχαίου μαντείου που διασώζεται μέχρι σήμερα,θα αναλύσουμε όλα τα σχετικά με τον μεγάλο θεουργό Μελάμποδα, τις πρακτικές των θεραπειών που επιτύγχανε , και θα βιώσουμε από κοντά σε ένα μοναδικό δρώμενο, όλη την ενέργεια που ο χώρος εκπέμπει. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος γιά φαγητό στίς παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και το απόγευμα αναχώρηση γιά Αθήνα.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΘΕΣΕΩΝ 210-3840676.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 01 Απριλίου 2024 21:52
επιστροφή στην κορυφή

ΚΑΝΑΛΙ

ESTIA TV

Links

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ