ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως σήμερα – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!

Περισσότερα...

TA MEΓΑΛΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ. ΜΑΝΤΕΙΟ ΑΜΜΩΝΟΣ ΔΙΟΣ ΚΑΙ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο μεγάλος στρατηλάτης της παγκόσμιας ιστορίας Μ.Αλέξανδρος μόλις κατέλαβε την Αίγυπτο και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι τον έστεψαν Φαραώ στην Μεμφίδα, αναχώρησε για την όαση Σίβα και το Μαντείο του Άμμωνος Διός στα σημερινά σύνορα Αιγύπτου Λιβυής. Ηθελε να πάρει τούς χρησμούς πού μόνο εκείνος ήξερε. Εκεί επέλεξε να γίνει καί το ταφικό του μνημείο 15χλμ νότια τού Μαντείου.

Περισσότερα...

16/3/1921: Υπογράφεται η σοβιετοτουρκική Συνθήκη Φιλίας και Αδελφότητος

Οι Ρώσοι μπολσεβίκοι, μετά την υπογραφή της Συνθήκης Μπρεστ-Λιτόφσκ στις 3/3/1918, στη Λευκορωσία, επανέρχονται στα προ του 1878 σύνορά τους. Η συνθήκη, που την υπέγραψε ο Λένιν, αφορούσε τις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανία, Πολωνία Λιθουανία, Φινλανδία, Ουκρανία και Οθωμανική Αυτοκρατορία) και υπήρξε ιδιαίτερα επώδυνη για τη Ρωσία, την άλλοτε Τσαρική Αυτοκρατορία.

Περισσότερα...

Η Παρουσία τών Ελλήνων στην Ιταλική χερσόνησο είναι πανάρχαια και στοιχειοθέτημενη μέσα απο τα κείμενα.

Η Παρουσία των Ελλήνων στην Ιταλική χερσόνησο είναι πανάρχαια και στοιχειοθετημένη μέσα από τα κείμενα.

Περισσότερα...

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ. ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ

Περισσότερα...

Γεώργιος Βλάχος: «Ανοικτή επιστολή» προς τον Αδόλφο Χίτλερ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ

Στής 8 Μαρτίου του 1941, ο Γεώργιος Βλάχος δημοσίευσε στην εφημερίδα Καθημερινή την «Ανοικτή επιστολή» προς τον Αδόλφο Χίτλερ.

Περισσότερα...

Πότε έγινε η μάχη του Σαγγάριου και ποιοι ήταν οι στόχοι της ελληνικής Στρατιάς Μικράς Ασίας

Η Μάχη του Σαγγάριου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1921 κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922), ως αποκορύφωμα της προέλασης του Ελληνικού Στρατού στην μικρασιατική ενδοχώρα. Η έκβαση της μάχης ήταν αμφίρροπη και συντέλεσε στην ανακοπή της πορείας προς Άγκυρα.

Περισσότερα...

Μαζική σφαγή 2.300 ετών σε αρχαία Ελληνική πόλη

Μία μεγάλη σφαγή, που χρονολογείται 2.300 χρόνια εντοπίσθηκε σε αρχαία πόλη της Κριμαίας, που υπήρξε Ελληνική αποικία στη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 10