ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ψάχνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Μέσα στις παραλείψεις που διαπιστώνει κανείς στην περιοχή μας, σχετικά με τις πινακίδες, είναι κι άλλη μια καραμπινάτη παράλειψη σε ό,τι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, όπου δεν υπάρχει πινακίδα στον δρόμο της Μεθώνης, προκειμένου να οδηγεί τον επισκέπτη στο φρούριο.

Περισσότερα...

Από που προέρχεται το σύμβολο του χαμόγελου;

Το σύμβολο του χαμόγελου (emoticon smiley :) ), που χρησιμοποιείται σήμερα κατά κόρον στα κοινωνικά δίκτυα, ίσως έχει ηλικία 4.000 ετών καθώς αρχαιολόγοι στη νοτιοανατολική Τουρκία βρήκαν αγγείο που το διακοσμούσε.

Περισσότερα...

Μωσαϊκό 1.800 ετών βρέθηκε στην αρχαία Ελληνική πόλη της Πέργης

Ο επικεφαλής των ανασκαφών στην Πέργη στην Μ.Ασία, ανακοίνωσε ότι στην αρχαία πόλη βρέθηκε ένα νέο ψηφιδωτό. Το ψηφιδωτό των 1.800 ετών απεικονίζει την θυσία της Ιφιγένειας, κόρης του βασιλιά Αγαμέμνονα στην Ελληνική μυθολογία, κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Περισσότερα...

Αίνιγμα 7.000 χρόνων στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο

Είναι άνθρωπος ή πτηνό; Άνδρας ή γυναίκα; Είχε λατρευτική ή άλλη χρήση; Δύσκολα μπορεί να απαντήσει κανείς στα ερωτήματα αυτά, καθώς το πτηνόμορφο ειδώλιο που παρουσιάζεται από τη Δευτέρα στην αίθουσα του Βωμού, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι πραγματικό αίνιγμα.

Περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε πηγάδι 2.700 ετών με θερμό νερό στην αρχαία ελληνική πόλη Πάριον

Ανακαλύφθηκε πηγάδι 2.700 ετών με θερμό νερό στην αρχαία ελληνική πόλη Πάριον

Περισσότερα...

Κέρος: «Το αρχαιότερο νησιωτικό ιερό στον κόσμο»

Για νέα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Κέρο, κάνει λόγο δημοσίευμα των Times. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της αγγλικής εφημερίδας, μία από τις πιο αινιγματικές αρχαίες θέσεις στην Ελλάδα αποκαλύπτει νέα επίπεδα πολυπλοκότητας μετά από μια δεκαετία έρευνας.

Περισσότερα...