Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 16:55

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα συμφώνησαν να επεκτείνουν τον διάδρομο πολυτροπικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και του Δούναβη.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα συμφώνησαν να επεκτείνουν τον διάδρομο πολυτροπικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και του Δούναβη.Ο Υπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ιβάγιο Μοσκόβσκι και ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης συμφώνησαν να επεκτείνουν τον πολυτροπικό μεταφορικό διάδρομο μεταξύ των δύο χωρών που συνδέουν τα λιμάνια Βάρνας, Μπουργκάς, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.
Το ελληνικό μέρος αποδέχτηκε την πρόταση της Βουλγαρίας να συμπεριληφθεί στο κοινό σχέδιο μια σύνδεση με το λιμάνι της Ρούσας. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα πολυτροπικό διάδρομο εξυπηρέτησης οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών, καθώς και συντόμευση προς τις χώρες κατά μήκος του Δούναβη.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να ενταχθεί σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να φθάσει σε μεγαλύτερες εμπορικές αγορές. Οι δύο υπουργοί συμφωνούν στην άποψη ότι είναι ένα έργο με υψηλή  αξία που θα προσελκύσει επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, τη Ρωσία και άλλες μεγάλες αγορές.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ευθυγράμμιση των προτύπων για τις λιμενικές, σιδηροδρομικές και πολυτροπικές μεταφορές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, με την ιδέα ότι όλα τα έγγραφα χειρίζονται σε βάση "ενιαίας εξυπηρέτησης" για ολόκληρο το διάδρομο. Αυτό θα μειώσει τη διοικητική επιβάρυνση και θα διευκολύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις.

Read 320 times Last modified on Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 17:05
chris

Chris Papadopoulos Produser | IT Manager
Technical Support Team
email support@estia.tv
mobile +30 210 38 40 676
office +30 210 38 40 676
fax +30 210 38 40 676


Estia Tv Dodonis 36 - Athens Based, Athens, Greece

Facebook Twitter Google+ YouTube Instagram

For any Technical reason contact us at Support Team

 

Login to post comments