Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 18:55

Η συμβολή των drones στην διασωση

Written by chris
Rate this item
(0 votes)
Η συμβολή των drones στην διασωση Photo by Chris

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), το οποίο στην ουσία συνέβαλε στην διάσωση δύο κολυμβητών σε παραλία της Αυστραλίας.

 

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ναυαγοσώστες στο Λένοξ Χεντ, μια πολύ δημοφιλή παραλία νότια του Μπρίσμπεϊν, προετοιμάζονταν για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διάσωση κολυμβητών. Η εκπαίδευση τελικά μετατράπηκε σε πραγματική διάσωση όταν κάποιος παρατήρησε δύο άνδρες να κολυμπούν εκτός των ορίων ασφαλείας και να κινδυνεύουν από τα κύματα τα οποία έφταναν σε ύψος τα τρία μέτρα, επεσήμανε η τοπική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Οι ναυαγοσώστες απογείωσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το οδήγησαν προς τους κολυμβητές. Έριξαν ένα «σωσίβιο» στο νερό, το οποίο άρπαξαν οι κολυμβητές και με τη βοήθειά του κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.

Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθώ μέσω εξιδικευμένων μελετών να προωθήσω την χρήση των drones σε διάφορους τομείς που μπορούν να συνεισφέρουν στον κοινωνικό ιστό, είτε αυτό λέγεται πυρασφάλεια, είτε πλυμμήρες, σεισμούς κλπ. Ελπίζω στο μέλλον η χρήση των drones να αποτελέσει τον μηχανισμό που θα μπορεί να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες ακίνδυνα, και με χαμηλό κόστος συντήρησης και πτήσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Read 543 times Last modified on Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 19:21
Login to post comments