Απόψεις & Blog

Απόψεις & Blog (10)

Εδώ θα βρείτε όλα τα κείμενα και τις απόψεις των αρθρογράφων μας. Μείνετε συντονισμένοι!!

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 19:00

Στον Πειραιά η νέα, μεγάλη πλωτή δεξαμενή

Written by

Στον Πειραιά βρίσκεται από την Κυριακή τα ξημερώματα η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» των 84.239 τόνων (PANAMAX). ολικής χωρητικότητας που αγόρασε ο ΟΛΠ έναντι 23.835.000 ευρώ και κατασκευάστηκε στην Cosco SH (Dalian) Shipyard Co. H δεξαμενή θα χρησιμοποιείται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) και έρχεται να προστεθεί στις άλλες δυο πλωτές και δυο σταθερές (πέτρινες) δεξαμενές που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ .
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ, ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗ.
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 18:55

Η συμβολή των drones στην διασωση

Written by
Rate this item
(0 votes)

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), το οποίο στην ουσία συνέβαλε στην διάσωση δύο κολυμβητών σε παραλία της Αυστραλίας.

«Ευτυχισμένος είναι ο άνδρας, σκέφτηκα,  ο οποίος, πριν πεθάνει, έχει την καλή τύχη να πλεύσει το Αιγαίο».

- Νίκος Καζαντζάκης

Πάμε λίγο πίσω χρονικά και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου του 2007, όταν ο τότε πιλότος της Formula 1, ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ, ήρθε στην Ελλάδα, για ένα διαφημιστικό show, διασχίζοντας την «Γέφυρα» που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 23:54

Ανθρωπος και Φύση...Δύο αταίριαστοι κόσμοι;

Written by

Άνθρωπος και Φύση

αταίριαστοι κόσμοι;

Έχω την εντύπωση ότι σε αντίθεση με κάθε άλλη μορφή ζωής με τον οποίο μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη ο άνθρωπος δυστυχώς έχει αποκολληθεί από τη φύση. Κάθομαι και σκέφτομαι, και προσπαθώ να το δω όσο πιο λογικά και ωμά γίνεται. Βγάζω τον εαυτό μου εκτός πραγματικότητας για να μπορέσω να διακρίνω γιατί συμβαίνει αυτό.

Η Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά θεωρούνται μελλοντικοί ανταγωνιστές των επιθετικών ναυτικών κόμβων της Ασίας την επόμενη δεκαετία, αποκάλυψε μια μελέτη που μετρά τις απόψεις και τις προβλέψεις των 779 ελληνικών ναυτικών στελεχών.

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα συμφώνησαν να επεκτείνουν τον διάδρομο πολυτροπικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και του Δούναβη.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 20:37

Ἔρως καὶ Λόγος ταυτοσημαίνονται

Written by

Ἔρως καὶ Λόγος ταυτοσημαίνονται.

Θαυμάζω σημαίνει ἀπορῶ - διερευνῶ. Ἀρχή δηλαδή τῆς φιλοσοφίας εἶναι ἡ συνεχής ἔρευνα, ἡ ἀδιάκοπη ἀναζήτηση τῆς ἀλήθειας. Οἱ Πλατωνικές ἰδέες μποροῦν νὰ γίνουν ὁ ἄριστος ὁδηγός τοῦ ἀνθρώπου. Ἡ ἑρμηνεία τους βάσει τῶν λειτουργιῶν τῶν φυσικῶν καί πνευματικῶν νόμων τῆς Ὀρφι- κοπυθαγορείου παραδόσεως, ὅπως καί τῶν σχολίων τοῦ Πρόκλου βοηθοῦν στὴν συνειδητοποίηση, ὥστε νὰ γίνουν πράξη ζωῆς, βίωμα ψυχῆς.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 20:37

ΠΡΟΚΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ

Written by

ΠΡΟΚΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ

«Τα κείμενα αναφέρουν πόσο μεγάλη δύναμη κάποτε η πόλη σας, η Αθήνα σταμάτησε, μια δύναμη που με ασχημοσύνη επιτέθηκε ταυτόχρονα εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης και της Ασίας, ορμώντας απ’ έξω, από τον Ατλαντικό ωκεανό».